Szauna.net

Masszázs a szauna után

Kötőszövet masszázs szauna után
Kötőszövet masszázs a narancsbőr ellen

Narancsbőr eltüntetésére: kötőszövet masszázs a szauna kúra után!  

A narancsbőr főleg a hölgyeket érinti, mivel a kötőszöveteik gyengébbek és nyúlékonyabbak mint a férfiak esetében. 
 

Elsősorban a narancsbőr a combon és a fenéken jelenhet meg. Oka: a lerakódott méreganyagok és nagyobb mennyiségű víz itt gyűlik össze, ez okozza a narancsbőrt.
 

Konkrét gyógyszer vagy kenőcs nem létezik ellene, azonban masszázsterápiával sokat lehet segíteni a narancsbőr megszüntetésében, sőt, leginkább akkor hatásos, ha kiadós szaunázás előzi meg a masszázst.

1. A kötőszöveteket kell alaposan "átgyúrni" a masszázs során: ez a kötőszövet masszázs.

2. A kötőszövet masszázs során speciális mozdulatokkal történik a bőr alatti kötőszövetek átmozgatása: a combon és a fenéken található terülteken simító, majd hengereléssel történő masszázst végeznek (erős és rövid mozdulatokkal). Ez a fajta masszázs nem éppen a legkellemesebb, sőt néha fájdalmas is, de csak így lehetséges a narancsbőr csökkentése. 

3. A masszázst egy nagyon kevés olaj segítségével szokták végezni, hogy ne csússzon túlságosan az ujjal történő masszázs a bőrön. Igen, ez a masszázs leginkább az ujjak segítségével zajlik, így lehet jobban masszírozni a kötőszövetet: a mutató és a hüvelykujjal egy belülről kifelé irányuló mozgással masszíroznak, az ujjak között pedig enyhe nyomást fejtenek ki a bőrre.

Ezeket a mozdulatokat háromszor kell ismételni, ezután lehet fokozatosan végighaladni a fenék és a comb problémás részein is.
Miután előbbiekkel végeztünk, ezután következhet a csipkedő mozdulatokkal végzett masszírozás, mely a bőrre történő, felfelé ható erő kifejtését jelenti. Így már egészen át lesz mozgatva a bőr alatti kötőszövet.

TIPP
Szauna után alkalmazva különösen hatékony! Több szalonban is alkalmazzák hölgyeken az algás testtekercselés mellett. 

Hátfájás - Szauna utáni masszázs a derékfájdalmak ellen
 

A gerincoszlop állapota nagyban befolyásolja a közérzetünket és az egészségi állapotunkat. A napi tevékenységek során különböző megterhelések érik a gerincet és a mellette található izmokat, azok megfeszülnek, és kimozdíthatják a csigolyákat.
 

Tehát sokszor a gerinc környéki izmok merevsége okozza a gerincbántalmakat. A cél az, hogy ezt az izmokban elraktározott feszültséget megszüntessük, így a csigolyákra gyakorolt kellemetlen, vagy akár fájdalmas hatások elkerülhetőek. Ezáltal a később jelentkező hátfájásokat meg tudjuk előzni. 

Svédmasszázs hátfájásra és terápiás kezelésre
 


Svédmasszázs háton

A svédmasszázs háton történő alkalmazása során a hát izmai ellazulnak, így a felgyülemlett feszültségek megszüntetésére kiválóan alkalmas! Ilyenkor a hát alsó részétől indul a masszázs a nyak felé. Ide tartozik a lapocka környékének a masszázsa is, hisz az itt található izmok csomóinak a feloldása már magában fájdalomcsökkentő hatással bír. A szauna hője, már önmagában nagyon jól „előkészíti” az izmokat a svédmasszázshoz.

A svédmasszázs simító mozdulatokkal indul, majd következnek a dörzsölő fogások, mely a letapadt izmokra van jótékony hatással. Emellett a bőr mélyebb rétegeire is pozitívan hat, segíti a véráram gyorsulását és a kötőszövetek regenerációját is.

A simító majd dörzsölő fogások után következik a gyúrás, mely a megfelelően előkészített izmokra fejti ki a hatását. Tehát a svédmasszázsnak ez a része már az izmok masszírozását jelenti. Jelentősen csökkenthetőek az izomfájdalmak, segít a méreganyagok távozásában (izomláz esetén a fájdalmat okozó anyagok távozása nagyban hozzájárul az izomláz kezeléséhez).

A svédmasszázs tehát az egész testre pozitívan hat, kellemes, relaxál és igazán jó kiegészítője lehet a szaunázásnak is.

 

Siacu masszázs: erősíti az immunrendszert és javítja a közérzetet

 


Siacu masszázs

Egyes szalonokban a szauna egyik legjobb kiegészítő masszázsának tartják a siacu masszázst. Hatásai a szauna hatásaihoz hasonlóak (immunerősítés és relaxáló), így a kettőt egymás kiegészítéseként használva az egészségre jótékony hatást fejtenek ki, miközben kellemesen ellazulhatunk.

A siacu masszász egy távol keletről származó masszázsfajta, (a kínaiak Tuina néven ismerik). A siacu masszázst ujjal és tenyérrel, vagy akár könyökkel is végzik. Az ilyen típusú masszázs során nyomó mozdulatokat végeznek a test meridián pontjaira. Így haladnak végig a test pontjain, miközben beindítják annak öngyógyító folyamatait is.

Teljes egészében a keleti gondolkodásmódra épül ez a fajta masszázs (az akupunktúra is a test különböző pontjainak kezelését jelenti tűk segítségével, mely kihatással van az egész testre).

A siacu masszázs néha akár másfél óráig is eltarthat, hisz a test pontjainak nyomó mozdulatokkal történő masszázsa időigényes feladat a masszőrnek. Mindenkinek ajánlható masszázsfajta.

A siacu masszázs tehát a szauna mellett az egyik legjobb wellness érzést nyújtja miközben egymás hatásait erősítik!

Alakformáló masszázs: vákumos nyirokmasszázs!
 

Vákumos masszázs
Vákuumos masszázs

Ha már a szaunával összekapcsolható masszázsfajtákról írunk, akkor nem maradhat ki a sorból az alakformálást segítő masszázs: a vákuumos nyirokmasszázs!

Géppel végzett masszázsfajta, melyet egy harang alakú eszközzel végeznek, melyben egy gép segítségével vákuumot hoznak létre. A vákuum szívó hatásának köszönhetően ez a harang alakú üvegfej beszippantja a bőrt. A bőr alatt található zsírsejtek így „összetörnek”.

A vákuum hatására a nyirokfolyadék áramlása is felgyorsul és a méreganyagok távozása is megtörténik. A zsírsejtekre ható erő pedig annak csökkentésében vesz részt, így az alakformálásban és a narancsbőr megszüntetésében is segít. Erősíti a bőr alatt található kötőszövetet.

A vákuumos masszázs kiváltképp nagyon jó kiegészítője lehet a szaunának!
 

 

Szauna építés - Magyarországi építőktől!
Egyedi igények, magas minőség és jó ár - Itt kérjen árajánlatot:


Szauna építés - árajánlat kérése
(A hozzászóló gépének IP címe rögzítésre kerül!)
Eddigi hozzászólások száma: 0 db


Név:


E-mail (nem lesz látható):


Hozzászólás:


Ezt a betűvel leírt számot:

Írja ide számmal!
(például: "tizenhárom" esetén = 13 -at kell írni)
(hogy kiszűrjük SPAM programokat...)
Kapcsolat - információ


Szauna.net szerkesztő - kapcsolat kérdés esetén
Üdvözlettel:
Lőrincz András
Aláírás
Amennyiben bármilyen kérdése vagy észrevétele van, kérem jelezze felém az alábbi űrlapon:

Üzenet a szerkesztőnek!

Minden megkeresésre válaszolok!

A szauna.net oldalon található tartalom nem használható fel a Jogtulajdonos (Lőrincz András) engedélye nélkül! Az engedély nélküli másolás (jogi) következményekkel jár.

Egyedi építésű szauna - árajánlat kérése      


 Szauna csiripelések a Twitteren

Szauna csiripelés a Twitteren 

 

Egyedi építésű szaunák:
(képek az elkészült munkákból)

 

Finn szauna építés

  Több személyes finn szauna
 

 

 

 
Íves szauna sarokban

 


 

 

A Magyar szakipar, így a hazai szauna gyártás és fejlesztés
elkötelezett támogatói vagyunk!

 

Szaunákat építő cégekenek - Ingyenes "média" ajánlat!
 


 

 

Az oldal célja az, hogy a sok olcsó  "tömegben gyártott" szauna ellenében, egy jobb alternatívát mutasson a szaunát kereső embereknek:

Magyarországon gyártott - magas minőségű szaunák!

 

Google map - Egyedi építésű szaunák

 

 

 


Szaunák a Google+ oldalon:


Szauna.net on


Kövess bennünket a Facebook oldalon:


http://www.szauna.net - Az oldal a Csika CMS weblapszerkesztő által készült - Írta és programozta: Lőrincz András