Szauna.net

Színterápia és illatterápia a szaunában


Egyre több szaunában és infraszaunában alkalmazzák az úgynevezett színterápiát.

A színterápia közvetlenül a szemünkön keresztül az agyunkban fejtik ki a hatásukat fejti ki hatását. Az agyat érő különböző ingerek (szemből futó, elektromos ingerekké alakult jelek) stimulálják az agyunkat, így közvetlen terápiás hatása is lehet.


A szaunákban több színt előállító világítást építenek be, melyet a vezérlő segítségével lehet állítani.

Figyelem!
A színterápia nem közvetlenül a bőrön fejti ki a hatását, hanem az agyon keresztül történik a feldolgozás és így hat a testünkben létrejövő folyamatokra is!

Színterápia - színek alkalmazása szaunázás közben


Zöld színterápia - Ez egy nagyon megnyugtató szín, a természetben is mindenhol megtalálható. Az "egészség" színe.
(érdekesség: egészségügyi honlapok is sokszor választják a zöld színt honlapjuk megtervezésekor)

A zöld szín jótékony hatást fejt ki fejfájás ellen és jót tesz a bőrünknek, továbbá segít a gyulladások megszüntetésében is.

Kék színterápia - A kék a nyugalom színe. Az idegrendszerre nyugtató hatást fejt ki, közvetett módon segíthet a magas vérnyomásos problémákon is. Este alkalmazva, lefekvés előtt, elősegíti a nyugodt, pihentető alvást.

Piros színterápia - a piros a tűz, az élénkség színe. Javíthat az alacsony vérnyomáson, az aktivitást serkenti. Egy reggel történő szaunázáskor érdemes kipróbálni ezt a színterápiát. Segít az emésztési folyamtok beindításában és a szívre is erősítő hatást gyakorol. (magas vérnyomás esetén kevésbé ajánlott a használata)

Sárga színterápia - (a jobb olvashatóság miatt kicsit narancsosra állítottuk a betűszínt :) nagyon jó hatást fejt ki a depresszióra! A természetben a sárga a nap színe. Növeli a koncentrációt és felgyorsítja  a gondolkodást. Mivel ez is inkább serkentő hatással bír, ezért a túl ideges embereknek nem ajánlatos a használata.

Van egy fontos szabály: mivel minden ember más, ezért mindenki pontosan érezni fogja magán, melyik színterápia a legmegfelelőbb a számára, érdemes kipróbálni, ha van rá módunk, és azt a színterápiát választani, mely az adott helyzetben a legjobb hatást fejti ki. Agyunk pontosan "jelzi" majd, hogy épp melyik a legideálisabb az adott helyzetben.

 A színterápia után következzen pár gondolat az illatterápiáról is!

Szauna építés akár színterápiával >> (árajánlat kérés) >>

Szauna illóolajIllatterápia a szaunákban
 

Finn  vagy gőz szaunában inkább alkalmazható, mint az infraszaunákban.

Az olajok elpárolgás után, közvetlenül az orrban található nyálkahártyán keresztül fejtik ki hatásukat az agyunkra. Az agyon keresztül pedig  a testre és az érzelmekre is kihat.

Fenyő illóolaj: rendkívül frissítő hatással rendelkezik, segít  a megfázásos tünetek enyhítésében  Sportolás után fellépő izomláz megszüntetésére kiváló választás lehet. A fáradtság esetén is javasolt  a kipróbálása, hatékony segítségünkre lehet.  Szoktám még a reumát is említeni, azonban ha reumások vagyunk, akkor nagyon óvatosan használjuk a szaunát, hisz a gyulladásokat sokszor felerősíti a meleg! Ezt ritkán szokták megemlíteni, hiszen a céges oldalak inkább szaunák eladásában az érdekeltek, ezért is ajánlják mindenkinek.

Eukalitusz illóolaj: frissítő hatása van, mely nagyon jó a fejfájásra, megfázás esetén pedig segít a légutak tisztításában is. Szintén alkalmazható keményebb sportolás után, segíti az izmok regenerációjában.

Kamilla illóolaj: A kamilla az egyik legismertebb gyógyhatású növény! Tea formájában torok és gyomor bántalmak megszüntetésében nagy szerepe van, illata kellemes. A kamillás olajok is segíthetnek a légúti problémákban. Belélegezve rendkívül megnyugtató és relaxáló hatást kelt, így az álmatlanságban szenvedők részére különösen ajánlott a használata.

Levendula illóolaj: hatásai nagyban megegyeznek a kamillás olajokkal. Álmatlanság esetén mindenképpen próbáljuk ki, segíthet a gyulladásos folyamatok megállításában. Relaxál és ellazít!
 

Ezek a legismertebb illóolajok, persze létezik még számos illóolaj, sőt ezeket kombinálni is szokták egymással. Jórészt elmondható, hogy nagyban hozzájárul a szaunázás élményének fokozásában!

Figyelem!
Amennyiben egyik sem jön be Önnek, úgy nyugodtan mellőzheti ezeknek a használatát is. Hisz a szauna önmagában egy teljes értékű egészségmegőrző és relaxációs hatású eszköz. Az illóolaj - és színterápiát a zenéhez tudnám a legjobban hasonlítani, általában mindenki szeret zenét hallgatni, azonban nem biztos, hogy mindenki azt szereti, amit mi is. Így nyilvános helyen történő szaunázás esetén legyünk tekintettel másokra is, mielőtt illóolajok használatába kezdünk.

Szauna építés - Magyarországi építőktől!
Egyedi igények, magas minőség és jó ár - Itt kérjen árajánlatot:


Szauna építés - árajánlat kérése
(A hozzászóló gépének IP címe rögzítésre kerül!)
Eddigi hozzászólások száma: 0 db


Név:


E-mail (nem lesz látható):


Hozzászólás:


Ezt a betűvel leírt számot:

Írja ide számmal!
(például: "tizenhárom" esetén = 13 -at kell írni)
(hogy kiszűrjük SPAM programokat...)
Kapcsolat - információ


Szauna.net szerkesztő - kapcsolat kérdés esetén
Üdvözlettel:
Lőrincz András
Aláírás
Amennyiben bármilyen kérdése vagy észrevétele van, kérem jelezze felém az alábbi űrlapon:

Üzenet a szerkesztőnek!

Minden megkeresésre válaszolok!

A szauna.net oldalon található tartalom nem használható fel a Jogtulajdonos (Lőrincz András) engedélye nélkül! Az engedély nélküli másolás (jogi) következményekkel jár.

Egyedi építésű szauna - árajánlat kérése      


 Szauna csiripelések a Twitteren

Szauna csiripelés a Twitteren 

 

Egyedi építésű szaunák:
(képek az elkészült munkákból)

 

Finn szauna építés

  Több személyes finn szauna
 

 

 

 
Íves szauna sarokban

 


 

 

A Magyar szakipar, így a hazai szauna gyártás és fejlesztés
elkötelezett támogatói vagyunk!

 

Szaunákat építő cégekenek - Ingyenes "média" ajánlat!
 


 

 

Az oldal célja az, hogy a sok olcsó  "tömegben gyártott" szauna ellenében, egy jobb alternatívát mutasson a szaunát kereső embereknek:

Magyarországon gyártott - magas minőségű szaunák!

 

Google map - Egyedi építésű szaunák

 

 

 


Szaunák a Google+ oldalon:


Szauna.net on


Kövess bennünket a Facebook oldalon:


http://www.szauna.net - Az oldal a Csika CMS weblapszerkesztő által készült - Írta és programozta: Lőrincz András